Cultuur & Dutch Harbor

Cultuur

Niet-primaire processen duurzaam inrichten

Onze kernwaarden.

Vanuit duurzaamheid de niet-primaire processen betaalbaar inrichten met verhoging van kwaliteit. Dat is waar wij iedere dag naar streven voor onze opdrachtgevers. Hieronder staan de peilers waarop wij ons richten:

1. Duurzaamheid

Dit is de peiler waar wij alles op berusten.

2. Kwaliteit

Dit is super belangrijk.

3. Kostenbesparing

Dit heeft als gevolg dat kosten omlaag kunnen.

4. Medewerkerstevredenheid

Al deze acties leiden tot een verhoogde arbeidsethos. Een goed georganiseerde indirecte kosten basis leidt tot tevreden medewerkers.

Cultuur specifiek.

Binnen de cultuursector zien wij uit ervaring dat er veel kansen liggen bij o.a. :
Schoonmaak, Technisch Onderhoud, Energie, Drukwerk en ICT.

In de cultuursector zijn de schijnwerpers scherp gericht op podium & programmering. De wereld van de indirecte kosten is veelal onderbelicht. vaak eerst op de volgende onderdelen: <ins>Schoonmaak</ins>, <ins>Technisch Onderhoud</ins>, <ins>Energie</ins>, <ins>Drukwerk</ins> en <ins>ICT</ins>.

In de cultuursector ligt de nadruk in de meeste gevallen voornamelijk aan de voorkant (podium en programmering). Dutch Harbor weet als geen ander dat je ook zorgvuldig met de achterkant om moet gaan. Daarom ligt

Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in. Hier kan de Cultuur sector tekst in.

Onze expertises.

Duurzaamheid

#1. Schonere lucht, verlaging van CO2/NOx, minder kilometers, zuinigere auto’s, elektrische auto’s, ander middel van transport, langere levensduur, minder energieverbruik, minder onderhoud, minder schade, minder afval, minder verzuim, etc., etc.. Dutch Harbor werkt alleen als er resultaat te boeken is op duurzaamheid. Duurzaamheid is een voorwaarde, een kernwaarde als basis voor het denken en handelen! Maar eerst zoeken we hoe iets niet meer te doen, daarna hoe het beter te doen, daarna het goedkoper te doen. De engineer weet hoe.

Energie

Trias Energetica. Licht uit, andere zuinigere lamp en op een lokale energiebron. Prijs dient onafhankelijk van spelers in de energiemarkt te zijn. Niet van leveranciers, niet van installateurs en niet van prijsvergelijkers. Energie met een basisprijs plus toeslag voor mate van groenheid, van lichtgroen naar diepgroen. Naar behoefte zon, wind, Nederlands wind, hydro, combi’s, … Laadpalen die energie geven van wind of zon en niet van kolencentrales. Verdeling van laadcapaciteit gedurende de nacht. Opgeladen voor vertrek en niet opladen bij aankomst. Water koken met gas en niet elektrisch, tenzij via een zonnepaneel.

Vastgoed

Een gebouw bevuilt zich niet. Een gebouw brandt niet uit zichzelf. Een energielabel zegt niet dat het zuinig is met energie, maar hoe het zich verhoudt tot gelijken. Een gebouw dient op de juiste plaats te staan ten opzichte van de mensen die er werken en de functie die het heeft. De juiste mensen dienen aan de juiste knoppen te zitten. Geen extra fee als stimulans op meerverbruik van gas en elektra, geen gevelverlichting buiten in het zakencentrum als er geen mensen meer aanwezig zijn. Geen zicht in de nacht op een zichtlocatie. Geen koeling buiten kantoortijden. Scheiding per verdieping van verwarming en koeling. Bemetering per gebruiker. Meten is weten. Leer van elkaar en de expert, en het gebouw gaat langer mee, zal zuiniger zijn in energie en makkelijker te bereiken door haar gebruikers. Parkeerplaatsen dynamisch verdelen tussen bewoners en werkers. Benut leegstand bij elektrische palen overdag in de stad en ’s avonds aan de Zuidas voor gasten van de theaters. Maak van laad en losplaatsen échte laadplaatsen.
Maak iemand verantwoordelijk bij de nieuwe vereniging van huurders.

Duurzaam omgaan met indirecte kosten.

Bij Dutch Harbor staat duurzaamheid voorop. Voor iedere bedrijfsactiviteit wordt dit als vertrekpunt genomen. Vandaar uit kunnen processen en activiteiten worden ingericht met een moderne insteek. Kwaliteit omhoog en de kosten naar een substantieel lager niveau.

Hoe wij werken.

Wat kan je van ons verwachten? Hieronder kan je zien hoe wij te werk gaan.

1.

Quickscan

Om de indirecte kosten in kaart te brengen hebben wij gemiddeld 1 week nodig om deze in kaart te brengen. De focus ligt hierbij op het vinden van zaken die beter georganiseerd kunnen worden.

2.

Plan van Aanpak

Na de quickscan komen we terug met een realistische Plan van Aanpak.

3.

Uitvoering

Nadat we met onze opdrachtgevers het plan hebben doorgenomen, ondersteunen we ook in de uitvoering.

4.

Borging

Niet eenmalig onderhandelen, maar blijvend monitoren zodat je altijd de niet-primaire processen goed onder controle hebt.